26 sep. 2006
Föräldramöte
Så var det dags igen. Föräldramöte på dagis, det är nu man ska känna sig vuxen, eller är det inte?
Trots någon miss är jag ändå glad över det dagisval vi gjorde för Oliver, Personalen är engagerad och även om många utifrån tycker att det är väldigt underligt att det inte finns några avdelningar så är det en pedagogik som fungerar utmärk. Barnen är indelade i åldersgrupper som arbetar enskilt tre förmiddagar i veckan, resterande tid är gemensam, vilket innebär att alla barn känner all personal, och all personal känner alla barn. Dessutom är det mycket vunnet på att de äldre lär sig måna om de som är yngre och de som är yngre lär sig massor gratis av det äldre (även om man får ta visst språkbruk på köpet). Olivers lilla grupp 3-4 åringar är 8 stycken på två personal och det måste jag säga är lyxigt, den åldersgruppen brukar ha betydligt fler barn per personal.
Att varje tisdag spenderas i skogen med alla 40-barnen är något annat som tydligen förvånar, men det fungerar alldeles utmärkt, i dag hade de grillat korv, och vilken unge gillar inte att grilla korv? Ingen brände sig och ingen sprang bort i dag heller.
Ett problem finns dock, de har svårt att fylla den vakanta förskolelärarplatsen, många kandidater skräms bort av arbetssättet, eller säger att man inte kan arbeta så och att det måste förändras. Ska man anställa en fast förskolelärare måste det vara någon som tycker att pedagogiken verkar bra annars är det ingen idé (känner du en utbildad förskolelärare som är toppen på alla sätt och vis, öppen, engagerad och som söker jobb, så finns det ett på kungsholmen).
Underligt dock:
De har inga brandövningar - något att ta upp på förskolerådet.
Jag var den enda förälderna i Olivers åldersgrupp som ville vara med i förskolerådet? var finns engagemanget i barnens vardag?
En liten guldkant: det bjöds på bröd, brie och charkbricka, hur ofta får man det på föräldramöten - jag har ingen aning, men det kändes mysigt att sitta i teaterrummet med tända ljus när vi hade delat in föräldrarna efter barnens åldersgrupper efter den gemensamma genomgången.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar