1 juli 2006

Korsika dag 7 / hemresa

Sista dagen. de flesta åker iväg redan klockan 9, men vi som ska till Stockholm får vänta till 18.00 innan vår transferbuss går. Dock måste vi checka ut ur rummet senast kl 10.00. Väskorna packade vi redan kvällen innan, så efter frukost är det bara att rodda ihop det sista och bege sig ner till stranden där vi bestämt att möta upp Pontus, Lotta, Jesper och Petter. Jag går iväg till den lilla vinbutiken för att handla en flaska att ta med hem och när jag kommer tillbaka till stranden har vågorna helt plötsligt blivit allt annat än barnvänliga så vi packar ihop oss till förmån för barnpoolen. Till lunch har Pontus och Lotta hittat en liten resturang med barnvänlig spaghetti så vi beger oss dit och jag beställer in en mumsig tallrik med lite läckerheter från havet. Oliver mumsar glatt både av Jespers spagetthi och pappas pizza och Dante sussar sött i vagnen.
Oliver undersöker ett av mammas musselskal. Petter och Pontus filosoferar. Dante vilar hos mamma i skuggan vid en solstol. Det är hett i dag.
Eftermiddagen tillbringas vid poolen för att sen rusa upp till hotellet då det visar sig att rummen som är öppna för att man ska kunna ducha av sig stängs redan kl 16.00. De sista två timmarna tillbringas framför Mulle Meck på pappas dator i det lilla sällskapsrummet bakom baren. Oliver slocknar totalt i soffan men vaknar när H bär ut honom till transferbussen. Sen följer en pestig och kringelikrokig bussresa. Oliver blir rejält åksjuk för kanske första gången i sitt liv och kräks massor i de lägligt utplacerade palstpåsarna. På flygplatsen checkar vi in, sen är det två timmars väntan till. Tre timmars flygresa hem och sista arlandaexpress har gått så det blir flygbuss in till stan. I säng mellan två och halv tre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar