20 maj 2006

Helt övergiven av Penny Vincenzi

Penny Vincenzi sägs vara en av englands stora underhållningsförfattarinnor som ständigt ligger på bestsellerlistorna, detta stämmer säkert då "Helt övergiven" är en bok med mysterier, kärlek, tragik och en ytte pytte uns av komik. En ytterst ordinär bestsellerbok. Inget att lägga ut pengar på, för den står inte ut på något vis, men som hängmatteunderhållning i sommar så fungerar den nog toppen om man längtar efter lite romantik blandat med ett mysterium. I början föder en kvinna ett barn i en städskrubb på Heathrowflygplatsen i London. Mamman kan vara en av tre kvinnor som ett år tidigare av en slump lärde känna varandra när de skulle åka jorden runt. 16 år senare undrar en 16 årig flicka vem hennes biologiska mor är, vem övergav henne i en städskrubb på en flygplats. Genom ödets nycker kommer flickans liva att vävas samman med just dessa tre kvinnor som inte har träffat varandra på snart 16 år. Vem kommer att gifta sig med vem, vems karriär går bra, vem skiljer sig och vem är egentligen Kates biologiska mamma? Nja, ingen höjdarbok, men som sagt, ganska perfekt sommarläsning.

2 kommentarer:

  1. Hallå!

    Är det bara jag som kvickt dra paralleller till boken Lace?? Samma leta-efter-mamma tema, lite tantsnuskig som kom på typ 80-talet.. Blev film...

    SvaraRadera
  2. Kan nog dra mig till minnes titeln, men vet ärligt talat inte om jag någonsin läste den. Men temat är helt klart det samma, även om tantsnuskbiten var något nedtonad i denna bok, i alla fall var det inget minnesvärt "snuskande" :)

    SvaraRadera