25 maj 2006
Päronpaj
Tre nästan övermogna päron låg och behövde användas, det blev en absolut delikat efterrätt. Om man stoppar in pajen i ugnen närman dukar fram maten så är den klar till efterrättdags, men hålle ett öga på den för säkerhets skull.
Paj med päron
3 päron
1 msk fruktsocker
Smuldeg:
100 g smör
1,5 msk socker
1 dl kokosflingor
2 dl vetemjöl
1 1⁄2 dl havregryn
Skiva päronen och lägg i en ugnsfast form. Strö över fruktsockret.
Gör smuldeg Smält smöret. Rör ner vetemjöl, socker, havregryn och kokosflingor. Strö smuldegen ut över päronen.
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader tills smuldegen fått fin färg.
Servera med vaniljsås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar