10 apr. 2006

Kastanjemjöl

Mamma hade med en förpackning till mig hem från frankrike. Tydligen ska man kunna blanda det med vetemjölet när man bakar matbröd. När jag söker efter recept hittar jag bara ett... Det låter gott och ska kanske provas. Frågan är vad man annars gör med kastanjemjöl, någon som har några goda tips? (Jo jag ska testa att blanda i det nästa bak, men jag vet inte om det går bra i ett surdegsbröd som jag brukar göra, eller om jag ska satsa på ett vanligt jästbröd???)

2 kommentarer:

  1. Bäst att satsa på ett vanligt jästbröd, torrjäst går också bra. Huvudsaken är att använda proportionerna en del kastanjemjöl för två delar vetemjöl...
    Och Håkan kan försöka använda mjölet till pannkakor! utan att sockra, det har redan söt smak...
    Ingrid

    SvaraRadera
  2. Aha, här hittade jag var du köpt mjölet. Får höra med min syster i Frankrike om hon kan köpa med sig lite.

    SvaraRadera