18 apr. 2006

Påskfirande

Påsken firades nere hos familjen Nilsson i Ödeshög i sedvanlig ordning, vi bilade ner på fredagen i en vag förhoppning om att slippa den värsta trafiken (!), hyrbilen var denna gång en stor och bekväm volvo med två splitternya bilbarnstolar (uppskattat, ofta är hyrbarnstolarna ganska sunkiga och trånga) som trots att de var rymliga för barnen även lämnade gott om plats för mig i baksätet. Eftermiddagen ägnades åt att rusa runt utomhus på de stora gräsmattorna och jaga katterna för Olivers del. Dante tultade runt ute en liten stund men tröttnade sedan och ägnade sig i stället åt handlöst kasta sig uppför (!) trappan under ljudliga "pah pah pah" till allas vår förskräckelse.
Oliver begrundar påskriset på trappen.
På lördag kom även Håkans syster med man och deras dotter Miranda upp. Påskägg jagades i trädgården av barnen och sedan ägnades en stund åt äggöppning och godisätande. Från skåne hade det medföljt två ägg med delikat choklad till barnen och en ask med lika god till oss vuxna.
Oliver slappar i soffan med sin nya ambulans
och chokladpralinerna bekvämt uppradade inom räckhåll. Dante tyckte det var roligast att sätta påskäggen på huvudet.
På söndagen åts påsklunch på Sjögestad motell som tydligen ska vara ett av sveriges äldsta motell. Kusin nummer tre - lilla Jesper (som är två veckor yngre än Dante) anslöt med sina föräldrar Pontus och Lotta.
Mycket mat fanns det, och helt ok var den också även om jag och Håkan mest ägnade oss åt leken "jaga vilda barn" alternativt "försöka få vilda barn att sitta på sina stolar och stoppa något i munnen". Nåja, de pulade i sig massor med vindruvor, och Oliver mumsade även i sig lite svart kaviar och en stor bit rökt lax. Sen tog jag med mig Oliver och Miranda ut till lekplatsen bakom resturangen där de kunde gunga och rusa runt. När även Dante kommit ut passerade ett antal hästar till Dantes förtjusning, han utbrast i vildsinta Prrh prrh (= häst på dantespråk).
Miranda och Oliver gungar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar