26 feb. 2006
Brödfest
Bakdag i dag - en hel del bröd blev det, Oliver hjälpte till att sprida mjöl över allt, smula jäst och kavla och ta ut dekorationer med minipepparkaksform.
Från vänster till höger: Fyrkornsbröd, äppelbröd och morotsbröd. Jag hade lite ont om surdeg så den fick förstärkning av ett halvt paket jäst - fördelat på de olika degarna (alltså ca 1/6 paket jäst per deg). Börjar dock bli kompis med min surdeg nu så något specifikt recept har jag inte, men för mitt eget minnes skull så väl som för eventuellt intresserade så innehåller de olika bröden.
Fyrkornsbröd
Fyrkornskross (skållat)
Hela kumminfrön
Russin
Salt
Vetemjöl
Surdeg
Jäst
Äpplebröd
2 rivna äpplen
Havregryn
Salt
Kanel
Vetemjöl
Vetegroddar
Honung
Surdeg
Jäst
Morotsbröd
Vetemjöl
Grahamsmjöl
Rivna morötter
Sirap
Salt
Sesamfrön
Rapsolja
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar