22 feb. 2006

Ekolåda

En låda med grönsaker fick vi i går, för att vara ekolådans stora grönsakslåda känndes det inte som speciellt jättestora mängder grönsaker, men vi kanske äter mer än snittfamiljen. Dock ser kronärtskockorna superfina ut - längtar till morgondagen när vi ska ha de till förrätt. Persiljerot var en helt ny bekantskap men blev en mycket god soppa 1 purjolök smör eller olja 5 persiljerötter 4 potatisar 1 l buljong salt vitpeppar 1 dl hackad persilja 1 dl crème fraiche Grovhacka purjolöken och fräs försiktigt i rikligt med smör eller olja. Skölj och skala persiljerötter och potatis, skär i småbitar och fräs samman med löken. Tillsätt buljong, koka tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan till slät konsistens. Smaka av med salt och peppar, finhackad persilja och ev en klick smör. Rör till sist i crème fraiche. Resten som låg i lådan var - några rosa rödlökar, färsk vitlök, sockerärtor, rotselleri, sallad, broccoli, en grön paprika och tomater.

1 kommentar: