26 feb. 2006

Brödfest

Bakdag i dag - en hel del bröd blev det, Oliver hjälpte till att sprida mjöl över allt, smula jäst och kavla och ta ut dekorationer med minipepparkaksform. Från vänster till höger: Fyrkornsbröd, äppelbröd och morotsbröd. Jag hade lite ont om surdeg så den fick förstärkning av ett halvt paket jäst - fördelat på de olika degarna (alltså ca 1/6 paket jäst per deg). Börjar dock bli kompis med min surdeg nu så något specifikt recept har jag inte, men för mitt eget minnes skull så väl som för eventuellt intresserade så innehåller de olika bröden. Fyrkornsbröd Fyrkornskross (skållat) Hela kumminfrön Russin Salt Vetemjöl Surdeg Jäst Äpplebröd 2 rivna äpplen Havregryn Salt Kanel Vetemjöl Vetegroddar Honung Surdeg Jäst Morotsbröd Vetemjöl Grahamsmjöl Rivna morötter Sirap Salt Sesamfrön Rapsolja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar