20 juni 2006

Morotsbröd

Brödbakardag igen, det jag knådade ihop i eftermiddags blev så gott att receptet är väl värt att dela med sig av. Dock var det just något jag knådade ihop så exakta mängder har jag inte. 8 dl vatten 2 dl vetesurdeg 1/3 paket jäst vetemjöl grahamsmjöl 3 rivna morötter salt ljus sirap ca 2 dl sesamfrön olivolja Gör degspad av vatten, surdeg och jäst, blanda i resten av ingridenserna, ca dubbelt så mycket vetemjöl som grahamsmjöl. Kör i köksmaskin ca 7 minuter eller knåda noga och länge. Låt jäsa 2 timmar, baka ut till 4 bröd i en långpanna, och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. In i 200°C ugn i ca 30 minuter. Ett av bröden försvann helt mystiskt efter middagen.... så gott blev det.

2 kommentarer:

  1. kan man skicka de där också på posten ?!;)

    Tack snälla för kaffet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Du får väl komma hit och fika någon dag :)

    kaffet var verkligen det lilla, det lät så synd om dig.

    SvaraRadera