6 juni 2006

Pingst

Bil hyrdes och på torsdag eftermiddag hade vi fyllt den med allt vårt pick och pack. Det blir mycket packning när man är fyra, och dessutom kommit fram till att det nog är bra att släpa med syskonvagnen. Resan gick lugnt fram till Linköping där Dante började skrika och gråta, tårarna sprutade ända fram till Mantorp någon stans. Är det något som är jobbigt så är det att sitta bredvid sin lilla unge i bilen när tårarna bara sprutar och han sträcker armarna mot en och hulkar "mamma, mamma, mamma". D reagerar alltid så när han blir trött i bilen, Oliver somnar, men minst bara vrålar tills han skrikit sig så slut att han sommnar av ren utmattning. Tyvärr hjälper det inte att hitta en rastplats eftersom skrikande återupptas så snart man sätter tillbaka honom i bilstolen.
Felix, Stella & Oliver i Stellas rum.
Framme i Ö-hög åkte vi direkt hem till H's lillasyster vars lägenhet vi skulle få låna. Skönt att få en hel lägenhet när man är fyra, det blir lite trångt de gånger vi kämmer in oss i "kontoret" hemma hos farfar och Nonna. Rebecca bjöd dessutom på tacos när vi kom fram, och kusinerna fick en chans att återuppta kontakten bland alla Stellas leksaker. På Fredag gick H en sväng till tvätten för att fixa lite med datorn och sin egen bokföring, jag och Minst tog det lugnt innan han började ropa efter pappa och ville ut varvid vi också promenerade ner till tvätten där Oliver redan busade runt för fullt och försökte få alla att ge honom guidade turer ut i själva tvätteriet bland alla stora roliga maskiner. D lekte lite med sin jämngamla kusin Jespers bilar, fast J själv (som var där med sin pappa) mest höll sig avvaktande så snart någon annan än hans pappa kom nära.
Petter i vimlet på ett flak
Framåt lunch var det dags att åka iväg till Gränna för Petters utspring. Nu var det tur att vi hade tagit med oss syskonvagnen då både Liten och Minst somnade i bilen. Solen strålade och Blåsorkestern spelade glatt för de nybakade studenterna precis som det ska vara.
Petter fick skjuts i denna söta lilla bil av sin storebror Rasmus. Här beundrar O både bilen och Rasmus snygga mössa.
Resten av helgen tillbringades till största delen hemma hos farfar och Nonna där kusinerna rusade runt på gräsmattan i solen. Det var bara Miranda som saknades, men henne åker vi ner till skåne och hälsar på senare i sommar. En hel drös kusiner har det blivit, som i alla moderna familjer så är det egentligen bara Miranda som är "riktig" kusin med O & D, men det är kul med så många barn i samma ålder som kommer att kunna ha kul tillsammans på lov och semestrar förhoppningsvis under hela sin uppväxt. Ännu så länge så är de sex stycken alla i åldern 1-3 år. Lite fler bilder finns här.

1 kommentar:

  1. harliga barnbilder, speciellt den dar de jagar ballonger, och Olivers skjorta ar ju sa tuff!

    SvaraRadera