25 juni 2006

Korsika dag 1, 26°C

Första morgonen fick vi faktiskt sova till sju, åtta-rycket innan barnen tyckte att det var dags för frukost, matsalen öppnade kl 8.00 och vi placerade oss utomhus för att försöka avnjuta en rejäl hotellfrukost. Senare på förmiddagen följde vi med på den organiserade stadsvandringen (runt kvarteret mer eller mindre) för att få lite grepp om byn.
Dante somnade sött i vagnen i hettan under stadsvandringen, Oliver påbörjade sitt veckolånga stensamlande.
Efter stadsvandringen följde vi strandpromenaden tillbaka till stranden och korsade torget för att komma till hotellet. Lunch intogs på en av restaurangerna under plantanerna på torget. Pizza till H och O, och en ganska tråkig Crêpe salé (med ost och skinka) till mig.
Vy från strandpromenaden över stranden i L'Ile Rousse.
Efter lunchen bar det upp till rummet för ombyte och sen en lång sväng ner till poolen, och framförallt barnpoolen och parasollernas skugga. Tillgången till en bra barnpool visade sig vara en absolut höjdare.
Dante badar glatt i Petters 15 år gamla badbil (still going strong) i hotellets barnpool.
Oliver och Stella busar i barnpoolen.
Framåt kvällen intogs middag i utomhusmatsalen kl åtta för att alla skulle få äta tillsammans. Åtta visade sig vara lite väl sent för barnen dock - det bidde totalt kaos och varken H eller jag fick i oss särskillt mycket. På kvällen köpte H med sig två öl upp från baren - man kan inte precis gå ut med två barn som sussar på rummet, och vi ville ogärna rubba de sömnrutiner vi äntligen lyckats få till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar