20 juni 2006
Morotsbröd
Brödbakardag igen, det jag knådade ihop i eftermiddags blev så gott att receptet är väl värt att dela med sig av. Dock var det just något jag knådade ihop så exakta mängder har jag inte.
8 dl vatten
2 dl vetesurdeg
1/3 paket jäst
vetemjöl
grahamsmjöl
3 rivna morötter
salt
ljus sirap
ca 2 dl sesamfrön
olivolja
Gör degspad av vatten, surdeg och jäst, blanda i resten av ingridenserna, ca dubbelt så mycket vetemjöl som grahamsmjöl. Kör i köksmaskin ca 7 minuter eller knåda noga och länge. Låt jäsa 2 timmar, baka ut till 4 bröd i en långpanna, och låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. In i 200°C ugn i ca 30 minuter.
Ett av bröden försvann helt mystiskt efter middagen.... så gott blev det.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
kan man skicka de där också på posten ?!;)
SvaraRaderaTack snälla för kaffet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Du får väl komma hit och fika någon dag :)
SvaraRaderakaffet var verkligen det lilla, det lät så synd om dig.