29 juni 2006

Korsika dag 5

Håkan vaknar magsjuk och går tillbaka till hotellet så snart vi har kommit ner till stranden. efter några timmars badabde i havet packar jag ihop oss och går upp till hotellet igen, lämnar barne hos Håkan på rummet och går iväg till det lokala närköpet Casino och inhandlar några pizzavitar och juice till lunch, samt cola och vitt bröd till min stackars make. Efter picnic på hotellrummet nattar jag Dante för en middagslur och tar med mig Oliver ut för att låta pappa vila lite i fred. Vi strosar runt lite i byn och hittar ett café som ska servera cappucino, något som visar sig mest vara varm choklad med lite kaffe i ochmassor med vispgrädde. Oliver dricker ett glas juice.
O fikar med mamma.
Efter fikat köper vi två typiska turisttröjor till barnen, Oliver ville helst ha en med massor med strasstenar på, men den ratas av mamma som både tycker att den var för dyr och hemskt opraktisk att tvätta, i stället blev det en rosa med fiskar till honom och en knallorange med ännu fler fiskar till Dante. Vi beger oss i riktning mot leksaksaffären för att köpa en utlovad leksaksbil, men på vägen möter vi det lilla turisttåget som just ska åka iväg runt stan. En snabb språngmarch och 9 euro senare sitter vi ombord på denna enormt turistiga attraktion till Oliver stora förtjusning. Vi har tydligen busat något enormt som plötsligt bestämde oss för att åka med det söta lilla tåget i stället.
Glad O på det lilla turisttåget.
Tåget tuffar iväg längst strandpromenaden, förbi hamnen och ut mot den höga klippan som kröns av en fyr. jag börjar allt mer ångra mitt tilltag då vägen är smal, smal och stupet ned bredvid vägen är brant, samtidigt som tåget slirar betänkmligt i gruset. Oliver tycker att det hela är ett underbart äventyr. Och utsikten är faktiskt fantastisk.
Utsikt från tåget över klippan med fyren som visar sig vara ett av våra delmål.
O förundras över hur långt det är ned.
Jag och Oliver på toppen vid fyren.
Väl uppe på fyren ber jag en holländsk dam ta en bild på oss, sen strosar vi runt fyren som även är ett fotogalleri (stängt), med en motionscykel placerad utanför dörren (!).
Turisttåget fotograferat av Oliver.
Efter ett tag är det dags att gå ombord på tåget igen, jag förstår inte ett ord av förarens franska guidning som för den delen knappast hörs alls i de dåliga högtalarna. På vägen ner slirar tåget ännu mer och bromsarna gnisslar, pausmusiken i högtalarna är ett mycket passande requiem... Tillbaka på hotellet har Dante vaknat så jag tar med barnen ner till poolen ett tag innan det är dags att gå upp för middag. H petar i maten men mår väl lite bättre på kvällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar